اکثر افراد در هنگام خرید پرینتر گمان میکنند که به جز پرینترهای جوهرافشان و پرینترهای لیزری انتخاب دیگری ندارند. پرینتر led یکی از انواع پرینترهای موجود در بازار است که نسبت به پرینترهای جوهرافشان و پرینترهای لیزی کمتر شناخته شده است. در این مقاله به آشنایی بیشتر با پرینتر ال ای دی خواهیم پرداخت.
تاریخچه پرینتر led
پرینتر ال ای دی برای اولین بار در سال 1989 میلادی توسط شرکتoki معرفی و روانه بازار شد. جالب است بدانید که این شرکت همچنان در عرضه پرینترهای الایدی حرف اول را میزند و دیگر برندها عموماً در حال تقلید از نوع و مدل ساخت این پرینتر هستند. لازم به ذکر است که پرینترهای الایدی به اندازه پرینترهای جوهرافشان و پرینترهای لیزری مورد استفاده نبودهاند ولی با گذر زمان محبوبیت این نوع پرینترها در حال افزایش است.
نحوه عملکرد چاپگر led
طریقه کار پرینترهای الایدی با استفاده از بارهای منفی و مثبت میباشد. این پرینتر دارای نوار الایدی با بار منفی میباشد. این نوارها در بالا یا پایین درام دستگاه کپی قرار دارند. در این حین الگویی نوری که به دستور ما از ال ای دیها در حال تابیده شدن است، به درام که دارای بار مثبت است برخورد میکند. در نقطه اتصال شارژ مثبت درام را تخلیه میشود و در محلی که پرینت باید صورت گیرد، بار منفی جایگزین میشود. در صورت نیاز به خرید تونر کونیکا اورجینال کلیک نمایید.
بعد از این فرایندها تونر دستگاه کپی، دارای بار مثبت شده و به نقاط مشخص شده روی کاغذ که قبلتر با نور الایدی دارای بار منفی شدهاند رنگ مورد نظر را با استفاده از دولوپر دستگاه کپی، به صورت پودری بر روی کاغذ پاشیده میشود.
لازم است بدانید که در ابتدای شروع فرایند پرینت، کاغذ وارد شده به پرینتر الایدی با کمک یک سیم با ولتاژ بالا، دارای بار مثبت میشود. در ادامه زمانی که درام و کاغذ با هم برخورد میکنند در طی داد و ستد بارهای الکترونی، در نقاطی که کاغذ بار منفی دارد تونر پاشیده میشود.
برای چاپ بهتر در چاپگر ال ای دی، دو رول با گرمای مناسب باعث پخت کاغذ و چسبیدگی بیشتر تونر به کاغذ میشوند.
مزایای استفاده از پرینترهای ال ای دی
از جمله مزایای این محصول به موارد زیر میتوان اشاره داشت:
- این نوع پرینترها به دلیل نداشتن قسمت متحرک در دستگاه که وظیفه انتقال دادن ورقهها را دارد، از سر و صدای کمتری برخوردار هستند.
- قسمت متحرک دستگاههای پرینتر باعث افزایش ابعاد چاپگرها میشود. ولی پرینترهای ال ای دی به دلیل نبود این قطعه، اندازه و ابعاد مناسبتری دارند.
- هر چقدر حرکتهای قطعه متحرک پرینترها بیشتر باشد، استهلاک دستگاه بالا رفته و زودتر فرسوده میشوند. چاپگرهای الایدی به دلیل نداشتن ای قطعه، استهلاک بسیار کمتر و در نتیجه عمر بیشتری خواهند داشت.
- سرعت عمل پرینتر به دلیل نیاز کمتر برای ایجاد شارژ منفی روی درام نوری، بسیار بیشتر است.
- هزینه نگهداری این نوع پرینترها به دلیل صرف انرژی پایینتر در هنگام کار، بسیار کمتر و در نتیجه این چاپگرها مقرون به صرفهتر هستند.
مقایسه چاپگر led با چاپگر جوهرافشان
در مقایسه بین این دو محصول به نتایج زیر میتوان دست یافت:
- کیفیت چاپ متن و عکس رنگی در چاپگرهای جوهرافشان بهتر از چاپگرهای الایدی است.
- ابعاد و اندازه پرینترهای جوهرافشان به مراتب بزرگتر از پرینترهای الایدی است.
- سرعت چاپ پرینترهای الایدی بیشتر از پرینترهای جوهرافشان است.
- ظرفیت کارتریج پرینترهای جوهرافشان بسیار پایینتر و نیاز این نوع پرینترها به تعویض کارتریجها به صورت مداوم، بسیار بالاست و در نتیجه هزینه زیادی را بر دوشتان خواهد گذاشت.
- ابعاد پرینتر در چاپگرهای الایدی نسبت به چاپگرهای جوهرافشان کوچکتر میباشد.
تفاوت پرینتر ال ای دی با پرینتر لیزری
لازم به ذکر است که این دو نوع پرینتر علاوه بر تفاوتهایی که دارند دارای شباهتهایی هم هستند که گاهی باعث اشتباه گرفتن این دو نوع چاپگر میشوند. شباهت این دو نوع چاپگر در بهره اول در استفاده از مدل درام یکسان است. هر دوی این پرینترها از رولهای گرماده برای پختن کاغذ برای بهبود کیفیت چاپ استفاده میکنند. به همین دلیل است که این دو نوع پرینتر از کیفیتهای چاپ یکسان و بالایی برخوردار هستند. ولی تفاوتهای بارز این دو نوع پرینتر به صورت زیر است:
- نحوه روشن کردن درام
- در پرینترهای الایدی به جای پرتوهای لیزر، نوارهای الایدی به کار رفته است.
- قیمت پرینترهای الایدی ارزانتر از پرینترهای لیزری میباشد.
- پرینترهای الایدی برخلاف پرینترهای لیزری قطعه متحرک ندارند و در نتیجه احتمال خرابی آنها کمتر است.
- پرینترهای الایدی برخلاف پرینترهای لیزری از موتورهای نوری استفاده میکنند.
بهترین مدلهای پرینتر ال ای دی
از بهترین پرینترهای لیزری موجود در بازار به برندهای زیر میتوان اشاره داشت:
- okic511dn: همانطور که از ابتدای نام این پرینتر پیداست، سازنده آن شرکت oki میباشد. این پرینتر توانایی کپی گرفتن 26 صفحه کاغذ در دقیقه را با رزولوشن 2400 dpi و رنگی کپی بگیرد.
- okic7121n: با یک مقدار هزینه بیشتر، این پرینتر با ورودی 530 کاغذ و توانایی کپی گرفتن بیش 36 صفحه در دقیقه میتواند گزینه خوبی برایتان باشد.
- oki mc853dn: این پرینتر با توانایی کپی، فکس و اسکن یکی از محبوبترین چاپگرهای الایدی محسوب میشود. این پرینتر به عنوان کوچکترین پرینتر چند کاره شناخته میشود.
- xerox versalink c405dn: شرکت Xerox نیز اقدام به طراحی چاپگرهای الایدی کرده است. این چاپگر قابلیت گرفتن کپی از 35 صفحه در دقیقه با رزولوشن 1200 در 2400 نقطه در اینچ را داراست.
- xerox versalinkc7000dn: این پرینتر ال ای دی دارای توانایی کپی، اسکن و فکس است. ولی ویژگی که این پرینتر را خاص میکند توانایی تشخیص نوری کاراکتر و پرینتان اف سی nfc میباشد.
سخن آخر:
انواع پرینتر ال ای دی با اینکه به اندازه پرینترهای لیزری و جوهرافشان شناخته شده نیستند، توانایی و کارایی بسیار بالایی دارند. در این مقاله از تاریخچه، مزایا و برترین مدلهای این نوع چاپگر سخن به میان آمد و برای انتخاب بهتر شما، مقایسهای میان پرینترهای الایدی با پرینترهای لیزری و جوهرافشان انجام شد. در انتها خاطر نشان میکنیم که در صورت تمایل به خرید انواع چاپگرهای صنعتی و خانگی، اقلام مصرفی و تجهیزات یدکی میتوانید به فروشگاه اینترنتی تهران کونیکا مراجعه نمایید.